Monday, June 27, 2011

Putrajaya Again!!

Assalamuaalaikum...

hai semua orang, haha.. apekah greeting aku?? haha.. orait, last saturday, aku ada shoot untuk program GLU (goverment link universities). then jumpe laa sorang abang bernama abg faizal nie.. gler best, ckp jer smua lens idaman aku, smua dia ada termasuk Nikkor 105mm f2.8 macro.wawa... mmg racun!!

mase shoot kat uniten, aku pakai lense 70-300mm. so mmg panjang lebh dari biase la.. pas2 otw balik, aku nmpak depan umah aku tue ada paint ball competition, so, alang2 dah pgg lense panjang, try shoot candid.. smua orng tgk coz lense aku adalah yg paling panjang kat area tue.. haha (dgn rase blagak). tp ada abg tue tgk aku semacam jer. dia pgg canon with kit lense.. aku pon senyum jer la kat dia.. hehe..
"bang!! lense panjang xsemestinya gmbr lawa bang..!! " dlm ati nk jer ckp mcm tue.. (perasan abg tue respek kat aku.. haaha)

malm tue aku bersama syafiq and arip, main slow shutter kat putrajaya.. satu sesi yg awesome gler!! walopon lambt skit coz syafiq tertdo!! aku rase gmbr nie bnyak improve dari series2 putrajaya aku yg dulu series 1 and series 2 yelaa, shoot ngan syafiq yg power dalam landscape nie.. huhu.. bnyak belajar..

so.. enjoy the pic..





gmbr nie ada kotor kat lense, so, korng xpyah nk lap screen computer korng sgt laa.. haha.. sori..

aku rase itu saje untuk malam nie.. tata..
sila laa komen untuk penambahbaikan untuk mase akan dtg.. ker korng ada idea yg ag menarik, sila2 laa kongsi ek..
wslm

regard..
saifuddin

12 comments:

  1. best bro main slo shutter kan..
    sayang putrajaya byk light pollution
    awesome work, kipidap! :)

    ReplyDelete
  2. haha.. tue laa, nk main star trail x brape nk pandai pon aduhai.. haha.

    ReplyDelete
  3. sgt amat tercantik....

    p/s:keep it up,ill always support u=)

    ReplyDelete
  4. yEAH!!
    Nice one...
    Aritu main slow shutter jg..
    tp siang² lupa aku x pki filter yg gelap gulita..
    Ambik ko burn.. hahahahaha....

    ReplyDelete
  5. sbb tue orng main SS dh malam or petang..
    alaa.. smua orng leh buat..
    btw, tq eb

    ReplyDelete
  6. stiap kali dtng blog nie..
    mcti jles.!
    gmbar lawa...nice..huhu

    ReplyDelete
  7. aku nk repeat kt putrajaya ni bu..

    ReplyDelete
  8. jom.. tggu aku langsaikn smua keje aku skung.. bz nk gler skung

    ReplyDelete

pg the store bli atromen,
jom komen..